Tiurfoten's Siri (N UCH NMFH09 NMFV15 N J CH Berguglas Hi-Trøkk -INT N SE UCH N JCH Fingå Tri)

HD status: A
PRA status: Testet Fri
CL: Genetisk fri


En veldig snill og noe forsiktig tispe, med meget feminine trekk. Våknet jaktlig som unghund (14-16mnd) og har siden det bare blitt bedre og bedre. Revierer utmerket, høy hodeføring, har et langt steg så det går fortere enn det ser ut ! Trives utmerket i alle biotoper på høsten, men er ikke den tøffeste mot seg selv på vinteren. På skogen er hun litt drøy, men hun er tøffere med skogsfugl en med rype.

Dressurmessig har hun vært av det enkle slaget, har aldri hatt behov for å justere henne i fugl. Veldig lydig på fløyte, og respekterer fugl i alle situasjoner. Har ikke rampet på prøve, selv om hun på jakt har vært like ivrig som «jegeren».. Naturlig lystapportør, men da hun våknet som værst, tullet hun med apporten på prøve. Tvangsapporten ble gjennomført, og nå er hun sikker i den øvelsen !

Som mor til et valpekull på 7 (mars 13), fikk vi oppleve en ny side ved Siri. Ikke det minste problem, sikker i sin sak og veldig dedikert. Full kontroll på valpene, akkurat slik man vil at tispene skal være. Vi leverte fra oss 6 av valpene, og tilbakemeldingene har vært veldig positive. Stødige, uredde valper som gleder sine nye familier. Det skal bli spennende å følge dem til vinteren og utover i 2014. Vi beholdt lille Ing-Vill som allerede er like stor og kraftig som sin mor, se egen side. Har også startet å ta for seg av premier i VK, 2.vk finale på Kongsvoll lar seg høre !!

Høsten 16 startet med seier i Nord Norsk Mesterskap på Saltfjellet, 3 dagers VK og Siri viste hva som bor i henne. Søket og trykket holder klasse i alle slipp og klarer å få 1 fuglearbeid under særdeles vanskelige forhold. Alle hundene i finalen har sine muligheter, men det er kun Siri som fikser det. Litt av en start på sesongen. NORD NORSK MESTER, bosatt på Gran Hadeland :)Kull

Kull født 2/3-2013, 4H/3T etter
Smølarypa’s Texas Hold’em ( N JCH Gallok’s Kustus – N JCH Bjønnålia’s Saga)
3 avkom er så langt premiert, alle med 1.uk
og over i AK, er alle 3 premiert med 1.AK. Kullet fikk NESK's oppdrettutmerkelse for 2016. 

NUCH Valera's Ing-Vill har på 5 starter i VK, fått 1.VK mCK og 4.VK. Valera's Sir Jackpot har også fått en 1.VK mCK.


Et nytt kull så dagens lys i starten av februar 2015 etter Løvenskarets Birk. 2 tisper og 5 hanner, godt plassert og ønsker dem lykke til !! 2 av valpene i dette kullet er allerede premiert, 2 med 1.UK og Derby klare.  Og for en Derby det ble i 2016 !

Valera's Sjakk ble Norsk Derby vinner 2016, han klarte også å vinne Unghund Grand Prix og var i finalen i Forus Open !!!

Valera's Troll fikk en 3.AK på Grotli 29.april 17.

I februar 2016 kom det en hannvalp etter Siri og NJCH NUCH Vårhaugens Hi-Tech. Hi-Tech er hennes oldefar på far siden og han er også far til den kjente B.Hi-Treff som er Norges beste fuglehund gjennom tidene. Blir spennende å følge Valera's Hi-Strå med Ingvar Rødsjø som fører !! Så langt har han fått Ck på utstilling og 1.UK !!

4.februar 2017 kom hennes siste kull, far til kullet er N JCH N UCH Valera's Østavind. 3 hanner og 3 tisper har fått flotte hjem. Vi ønsker dem hell og lykke !

Karriere

Jaktprøve:
21/8-11 NESK Kiær 2.uk
24/9-11 NISK Kongsvoll 2.uk
23/10-11 Hedopp Hamar 1.uk Lavland
23/3-12 NBK Kongsvoll 3.AK
25/3-12 NBK Kongsvoll 1.AK
11/10-13 Østfold FK 2.VK Lavland
26/10-13 Holter JFF 2.AK Skog
27/10-13 Holter JFF 2.AK Skog / Best dog on the Field Trail
30/08-14 Pointerkl. Kongsvoll 5.VK semi
31/8-14 Pointerkl. Kongsvoll 2.vk Finale

21/8-16 Bodø JFF.Saltfjellet. 1.VK Finale og Nord-Norsk mester

Utstilling:
NKK-Kristiansand -12, Excellent

INT NORD UCH Jøldales Festlig (N UCH N JCH Limingruet's Hi-Troll - N S INT UCH N JCH JøldalensMezzie )

HD status: A
PRA status: Testet Fri
CL: Genetisk fri

En kort beskrivelse av Festlig:
En energisk og snill tispe, med vakkert ekstriør. Våknet tidlig og hadde det fryktlig travelt med alt. Revierte utmerket og fikk raskt et erfarent søk, som også resulterte i mange fuglesituasjoner. Enkel å få rolig i fugl, men er hele tiden på kanten... Du må ikke sove i timen, når Festlig er løs !! Holder meget god kontakt i alle biotoper, selv om hun går hardt og stort. Hennes måte å ta terrenget, hennes iver, flotte aksjon og vesen har gitt henne mange superlativer på prøve. På første starten i AK, ble det 1.AK m 2 fuglearbeid. Prøven etter, på NM vinter ble hun eneste hund med premie 1.VK, selv om alle hundene på partiet hadde muligheter på fugl.

Høstens trening gikk over all forventning, selv om det ikke er til hennes fordel at det er varmt i været, hun blir litt preget av det. I NM kval på Kongsvoll 2013 var hun partiets søker, fant fugl i sitt 2’ndre slipp, rett før vi fikk innkallingsordre, reiser presist enkeltrype, RIOS, og nekter å hente den «J» rypa, er det mulig... Så nå har vi en oppgave... Så skjer det som mange er redd for under jakt, hun faller ned en skrent... Skader kneet, slår bekkenet skjeft, brekker halen og en tå. Etter 3-4 uker med ro, tar vi MR og de sakkyndige ber oss holde henne i ro til våren !! Vi bestemmer oss for å parre henne med Epleskogen’s Adam. Vi vil jo ha valper etter henne, og drektig ble hun. I slutten av drektigheten fikk hun lov til å løpe løs igjen, og det ser meget bra ut. Ingen tegn til halthet, det ser ut som hun blir 100% igjen. Vi er vel like glad for akkurat det, som vi er for at hun ble drektig!! Valpene kom 26. feb 13, vi beholdt en tispe. Festlig kom fint i form igjen og etter litt uflaks i høst, med løpetid rett før NM og..det gjentok seg rett før NM vinter.. Men vinteren ble ok, med en 1.AK premie i Tromsø og en 1.VK på Tolga !! Valpene i det første kullet har vist seg frem på en fantastisk måte, 4 stk er allerede klare for Norsk Derby 2015, 13 mnd gamle. Valera's Østavind ble nr 2 i finalen på Forus Open.
Over i AK har 3 klart 1.AK og en 2.AK.

Hennes sønn V.Østavind ble 2 år og 8 mnd og 18 dager, N Jakt Champion. Og med den tittelen må han være den yngste som har blitt dobbelt champion (jakt og utstilling) uansett rase blant de stående fuglehundene !!

V.Festus har også klart å bli N UCH og Norsk Vinner 2017.


Kull
Født 26.02.2014, 5 hanner og 2 tisper etter
NJCH N UCH Epleskogen’s Adam

Født: 05.01.2016, 3 hanner og 1 tispe etter                                                                            N JCH Slottvidda's IM Ramses


Karriere

Resultater jaktprøve:
31/3-12 Harstad & Vesterålen 1.uk
25/8-12 NESK Kiær 2.uk
23/9-12 NPK Kongsvold Finaledeltaker Norsk Derby
1/3-13 Hallingdal FHK 1.AK
22/3-13 Harstad & Vesterålen 1.VK NM kval
01/03-15 Tromsø HK, 1.AK
11/04-15 Østerdal FHK, Tolga. 1.VK

24/8-16 Stjørna JFF- Fosen. 2.VK

Resultater utstilling:
12/5-12 NKK Kristiandsand EXC CERT BIR BIG3
23/8-12 NESK Kiær EXC r.CERT 2BTK
23/2-13 NKK Bø EXC r.CERT 2BTK R.CACIB
16/3-13 NKK Kristiansand EXC r.cert 2BTK R.CACIB
6/4-13 NKK Bergen EXC CERT BIM CACIB NUCH
4/5-13 DKK Roskilde EXC CERT BIM CACIM DK UCH
17/4-15 NNFHK, Lofsdalen SE, EXC CK CERT BIR SUCH & NORD UCH og BIS-2
02/05-15 Fellesutstillingen, Fetsund. EXC CK BIR og BIS-2

Valera's Lystig (N JCH N UCH Epleskogen's Adam - INT NORD UCH Jøldales Festlig)

Her med vennen Conny

HD: B
PRA: testet fri
CLA: Genetisk fri

Vakker skapning, med et deilig og behagelig gemytt Hun har en fin tispe størrelse. God beinstamme, godt hårlag og flotte flytende bevegelser. Nærmere tre år gammel, er hun fortsatt litt uferdig i kropp og sjel, men på fjellet har det virkelig begynt å sette seg. De første startene avslørte et noe ungdommelig søk. Fugl fant hun i nesten i hvert slipp.

Litt uflaks med dommernes syn i Fjellpokalen, gjorde at hun ikke fikk en meget god premie. Men dagen etter... fikk hun en flott 1.UK md HP, utrolig søk og flotte fuglearbeid. Helgen etter gjentok hun den flotte premien, ny 1.UK. Hun har på 6 starter i UK fått 5 premier !! Det som kjennetegner henne er meget god reviering, viljen til å stå på, og de beste inngangene i fugl jeg kan tenke meg. Rolig i oppflukt og skudd er som det skal være i UK..

En spennende høst ble ikke hva vi ønsket oss. Etter løpetid sommeren '15, ble hun helt fjern... Derbyen ble en kort historie, og utover høsten fungerte hun ikke som ønsket. Det fortsatte under trening på vinteren 16, men i mars slapp det taket... Hun hentet en fin 2.AK på første prøvestarten i AK- klassen.

Senere ble det litt mye Møller's tran. Søket ble litt voldsomt, og under NM helgen ble Andøya litt liten😀 Det roet seg litt utover vinteren og med noe mer erfaring og trening gleder vi oss til høsten 16.

Høsten 16 lykkes V.Lystig med å premiere seg på alle sine 3 starter. 2 AK på Fosen, manglet reis og kunne hatt litt mer format (egen mening). Få dager etterpå ny 2.AK nå med 3 fuglearbeid i første slipp, så nære !! Men på skogen i Nannestad, gikk hun glimrende og tok vare på sin mulighet og fikk en 1.AK.

 

Kull: Født 12.juni 2017, 7 hanner og 2 tisper etter NMD16 Valera's Sjakk  Karriere

Jaktprøve:
27/03-15 Andøya, 2.UK
28/03-15 Andøya, 2.UK
12/04-15 Tolga, 2.UK
18/04-15 Lofsdalen SE, 1.UK m HP
24/04-15 Dovrefjell,1.UK        

06.03.-16 Trømsø, 2.AK

23/8-16 Stjørna JFF Fosen. 2.AK

26/8-16 Inntrøndelag FHK. Verdal. 2.AK

30/10-16 Holter JFF. 1.AK

Utstilling:

Juni'16 Vestlfold fuglehund klubb, BIM 1.btk cert                                                                                                     

 

N UCH Valera's Ing-Vill (N JCH Smølarypa's Texas Hold'em - Tiurfoten's Siri)

HD: A
PRA: Genetisk fri
CL: Genetisk fri

En veldig snill og aktiv hund, med meget våkent utrykk. Er blitt en voksen dame, som har satt seg i kroppen og er sterkt bygget. Fine bevegelser og meget muskuløs, noe 3 utstillingsdommere har falt for. Hun har på 3 forsøk, fått de certene hun har trengt for å løse ut sitt Norske utstillingschampionat !! På jakt og prøver er hun en drøm å gå med, fokusert og med god kontakt, revierer prima og feiler sjelden i fugl. Veldig selvstendig, og med høy hodeføring og flott stil, er eier og oppdretter veldig fornøyd.. I unghundklassen har hun overbevist, over 60% premiering og med en flott Derbyhelg hvor hun ble nr.2 i semi og 5. i finalen, avsluttet hun med 1.UK på lavland. Årets 3, beste unghund i NESK 2014. Fikk 1.AK 24 mnd gammel !! Etter å ha ventet tålmodig på tur, fikk hun være med på Rørosprøven 17, her fikk hun 1.VK CK !!

Fikk et fint valpekull på (3+3) 15 august 16, med Giddes J Tarra.Karriere

Jaktprøve

22.03-14 Tromsøprøven, 2UK
29.03-14 Andøya, 2UK
21.08-14 Ljørdalen, 3UK
23.08-14 Kjær, 1UK
31.08-14 Kongsvoll, 3.UK
20.09-14 Norsk Derby, 2.premie semi
21.09-14 Norsk Derby, 5.premie finale

                                                                                                                                                                                                                                                
25.10-14 HedOpp FHK, 1.UK
29.03-15 Andøya, 1.AK
31.10.15 Holter JFF, 2.AK skog

24.03.2017 Røros JFF, 1.VK CK

30.04.2017 Grotli NGK, 4.VK    


Utstilling:

04.05.2014 EXCL 1.jkk CK 1.btk cert BIM
13.07-14 EXCL.bk 2.bkk ck 3.btk cert
14.05-15 EXCL.bk 2.bkk ck 3.btk cert N UCH

Valera's Røsslig (N JCH Slottvidda's I M Ramses - INT NORD UCH Jøldalens Festlig)

Nå 15 mnd gamel og et fyrverkeri av energi. Søket er nå i øverste klasse og tror med hånden på hjerte at dette er det største talentet jeg har hatt fingrene i. Går systematisk og med høy intensitet, stor fart og bruker vinden helt fantastisk. Men som sin mor har hun det litt vel travelt... kort stand for så å klemme til... Her er det bare å følge opp med dressur og man skal helst ikke slippe det lenger nå ! Har hatt noen fuglearbeid som er etter boka ( i uk), men det er nok litt igjen ja.

 

Karriere: 

 

Valera's Ego (Giddes J Tarra - N UCH Valera's Ing-Vill)

9 mnd gamel og en meget trivelig junior. Rolig og sindig, men full av energi og forventninger. På fjellet har han allerede vist at han kan bruke vind og biotop. Revierer enda noe tett og trenger helt klart mer tid. Har vokst seg flott, fin størrelse og er meget godt skrudd sammen. Debuterte i utstillingsringen med å slå 11 andre juniorer og fikk en Excelent, dommeren ment at han trenger mer masse og akkurat det er vi glad for... Han kommer til å få det om kort tid ! Vi gleder oss til august !