25. jul, 2016

Historie

Kennelens første kerry blue ble kjøpt i 1986 av Kennel Casa De Oro, og det første kullet så dagens lys i 1990, I den spede begynnelse hadde vi både Kerry Blue Terriere og Irish Softcoated Wheaten Terrier. Med oppdrett på 2 raser fra Irland var det klart at kennelnavnet skulle ha noe med Irland å gjøre. Valget falt på navnet Valera som er fra en av Irlands mest fremtredende politikere i moderne tid, Eamon de Valera. Han var en stor politiker som kjempet for frigjøring fra engelskmennene og ble Irlands første statsminister, ble også senere president.

Vi fikk en 'flying' start på oppdrettet, med gode resultater på begge raser. Vi kombinerte våre hunder med hjelp fra dyktige oppdrettere i Norge, Danmark og Sverige. Flere av våre kerryer og wheaten har vært blant de beste terrierne og hundene i Norge fra 1992 - 2008, og har gjort det bra i flere grener som agility, lydighet, juniorhandling osv. Over 40 champions av eget oppdrett og 4 BIS vinnere på NKK, 12 gruppevinnere på NKK og flere ganger vinner av oppdrettsklassen på NKK's vinnerutstilling gjør oss stolte av vårt terrier oppdrett. Vi har faktisk plassert oss i oppdretterklassen på NKK's hovedutstilling med de 3 rasene vi har drevet oppdrett på. kerry blue t, irish.soft coated wheaten t og dachshund korthåret.

Vi vil i fremtiden ha fokus på Dachshund korthåret og Engelsk Setter, med tanke på aktiviteter som jakt og utstilling, samt spor med dachsene. Resultatene etter de første kullene på begge raser lover bra. En milepæle med dachsene ble oppnådd høsten 2007 med NKK BIS-2 plassering på Ch Valera's Jostein, og senere har vi vunnet gruppen på NKK med, V.Maiken, V.Katla, V.Askeladd, V.Bingo, Kan Trace Foxy Lady og flere av dem har plassert seg i BIS-et. Kan Trace Foxy Lady ble også Verdensvinner i Stockholm 2008!
Kennel Valera har pr idag i sitt eie landets mestvinnende tisper gjennom tidene.

Engelsk Setter oppdrettet har også startet bra med jaktpremie på 4 hunder i første kull 2008, og 4 i kullet som ble født i 2013. I det kullet var 3 kvalifisert til Derby, 3 var i semifinalen og 2 i finalen, helt fantastisk ! Valera's Østavind er blitt N Jaktchampion og N utstillingschampion kun 2 år og 8 mnd gammel !!

Vi har selv hjemme 4 stk settere som fungerer som Petter's jaktkamerater. Jakt og friluftsliv er en viktig del av hverdagen hos Kennel Valera og vi bor slik til at turer i skog og mark skjer ofte. Øståsen på Gran tilbyr et godt utbygd nettverk av stier, skiløyper, skogsbilveier og villmark. Fugl, rev, elg, hjort, rådyr osv. er det mer en nok av, og vi bruker også høsten til bærplukking, soppsanking og en og annen teltovernatting. På våren er det orrfugl- og tiurleiker i gangavstand fra huset.
Kennel Valera har fått frem INTERNASJONALE CHAMPIONS i 4 av rasene vi har oppdrettet. Vi ble også ÅRETS OPPDRETTER, alle raser i 2009! Og så langt har vi oppdrettet 70 champions, 33 Kerry Blue, 8 Irish Softcoated Wheaten, 19 Dachshund Korthåret, 6 Engelske Setter og 4 Jack Russel. Valera's Sjakk vant Norsk Derby og Unghund Grand Prix for stående fuglehunder i 2016. Det rangerer vi som det gjeveste vi har klart, med vårt oppdrett !!