Våre ønsker

Vi har som målsetning å ikke ha flere hunder hjemme, enn at hver enkelt får daglig oppfølging. Med det tenker vi på stell, kos, mosjon og trening, både fysisk og mentalt.

Vi har for tiden en dachs, fem engelske settere, en beagel og en jack russell boende her sammen med oss. Alle går sammen og bor inne med oss.

Vi har frem til høsten '12 bodd på et byggefelt der vi var nødt til å ta hensyn til alt rundt oss, og har derfor lagt vekt på rolige hunder. Vi har null-toleranse for ubegrunnet bjeffing på andre dyr, naboer og andre hunders bjeffing. Dette vil vi fortsette å legge vekt på. Hos oss eksisterer derfor ikke inne og utestemme. Dette fungerer utmerket.

De er også viktig for oss at alle hundene våre skal kunne ligge rolig inne, uten og vandre rundt, eller være på bena hver gang noen reiser seg. Med riktig og tilstrekkelig stimulering ute, er dette fullt mulig. Hundene skal og kunne ligge alene på rom der vi ikke er tilstede. Dette trenes de bevisst på fra de er valp. Vi sier at de legges på "lading".

Vi bor nå på "landet", der vi har gjerdet inn 4 mål tomt rundt huset. Hundene kan der leke og bevege seg fritt rundt når de er ute.

Rutiner er noe vi ser på som viktig med så mange hunder. Vi prøver derfor å ha faste tider på foring og legging av hundene. Også finns det jo alltid en som er mer sulten enn andre om morgenen, så den vekker oss…. Engelsk setter, Festlig!

Vi er så heldig å ha store jorder rundt huset vårt. Her kan hundene få løpe og få ut mye energi. Det er ikke langt til Øståsen. Den bruker vi hele året, så langt det er mulig. Er jo ikke til å stikke under en stol at dachsen sliter litt i høy snø, selv om de noen ganger er som lavtgående firhjulstrekkere. Da finner vi skogsbilveiene. Resten av året bruker vi skogen til sykling, bading og mye turgåing med de små.

Setterne derimot, koser seg i skogen også om vinteren. Da snørekjøres det så ofte som vær og føre tillater det.

Blir mange mil, når vinteren er på sitt beste. Hele høsten er det skogsfugljakt som gjelder for Petter.

Han pleier å si på gjensyn etter jakten i september, og da er det knapt så det blir 'kvalitetstid' på fruen før lille-julaften.

Alle våre dachser/terriere blir prøvd på spor og/eller hi, og vi har oppdrettet hunder som er premiert på blodspor, ferskspor og hi. Noen av dem har og blitt viltsporchampion. Selv om vi ikke har som ambisjon å bli norgesmester i noen av disse aktivitetene, mener vi det er viktig at dachsen, som en tysk brukshund, fortsatt har disse egenskapene.

Setterne skal det jaktes med og en del av det å få dem så gode som mulig er å delta og trene dem for prøver. Vi har en klar målsetning om å avle engelske settere som kan konkurrere i alle klasser.

 
What do you want to do ?
New mail
 
What do you want to do ?
New mail